Október 24. Virágkonyha előadás és kóstoló, Őszi Vega Estek, Magnet Közösségi Ház

November 25. 17 óra Könyvbemutató, Ecser, Könyvtár

December 2-3-4 Kecel, Adventi Virágkiállítás, "Varázslatos virágtorták" előadás, kóstoló

2017. január 21. 10-15 óra Ételfotós workshop, Dunakavics Étterem, Budapest, III.

Bővebben: PROGRAMJAINK

Ajándékcsomagok, gyönyörű könyvek ajándékba, cégajándéknak a Rózsakunyóból! Partnereink, akik évek óta minket választanak, tudják, hogy különös figyelemmel állítjuk össze az ajándékcsomagokat. Nézzen körül webshopunkban, bizonyára talál olyan szépséges vagy éppen finom csemegét, ami barátainak, ügyfeleinek a legtalálóbb ajándék lehet. Gyönyörű levendulás, rózsás vagy "zöld" ajándékcsomagokat állítunk össze, de kérhet névre szólóan dedikált könyvet egy ajándékkosarat csupa egészséges finomsággal! Válasszon ajándékcsomagjaink közül!

Bővebben: Ajándékkosarak, ajándékcsomagok, céges ajándék

ÉTELFOTÓS TANFOLYAM, ahol életre kel az étel

Amit kínálunk: Egy kellemes és hasznos délutánt, ahol olyan műhelytitkokat lehet ellesni első kézből, amelyek alkalmazásával szebb és ízletesebb fotókat tudunk majd készíteni, akár egy blogra, egy étlaphoz, vagy éppen csak úgy. „Ételszépítés” – ami a hétköznapokon is szükséges az igényes látványhoz. Az ötórás program keretében mindenki a saját fotós eszközével (fényképezőgép, okostelefon) dolgozik.

 

Bővebben: Ételfotós és food styling workshop

Az idei augusztus időjárása kivételesen gazdag gyógynövény- és virágválasztékot kínál mindenütt, így a mi kertünkben is. Ezekből egy kosárra valót vittünk el Pannonhalmára, ahol a Gyógynövényhét első napján gyógynövényáldásra került sor. Az apátsági Gyógynövénykertben  Nagyboldogasszony napján régi szokás szerint gyógynövényeket áldanak meg: nem csak a kertben találhatóakat, de azokat a csokrokat, koszorúkat, készítményeket, melyeket a látogatók hoznak magukkal. 

Bővebben: Gyógynövényáldás Pannonhalmán

Étkezési célra legjobb, ha a saját magunk termesztette virágokat használjuk fel. Most már mindenkinek lehet ehető virágos kiskertje, vagy néhány balkonládája, amelyben csekély munkával és minimális hozzáértéssel hosszú hónapokon át szedhetjük a friss, ehető virágokat!

http://videa.hu/videok/nagyvilag/2015.03.18.-hulladekfilm-tavaszi-kert-XaPnjfaAS73VTCCQ

Saját fejlesztésű ehető virág magjainkat megrendelhetik webshopunkban.

"Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban"
Audrey Hepburn

 

 

Megpróbáltatásokkal teli évet zárhatott a Rózsakunyhó. Íme, dióhéjban.

Januárban kerültek piacra a Valeyrac Exotics segítségével létrehozott ehető virágos magkeverékeink, amelyekkel több magbörzén vettünk részt előadásokkal színesítve azokat. A februári télben Siófokra, a gyönyörű könyvtárba vittünk egy kis virágos örömet. A márciust Tokajban üdvözöltük, ahol a Tokajbor-Bene Pincészet herbaborainak bemutatóját színesítettük ehető virágokkal, majd a Kunterbunte Welt Civilház látogatóinak tartottunk előadást.

Bővebben: Ez volt a mi 2015-ünk

Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

Bővebben: Levendulás esték

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német
 Provence-i rózsa

Akiket ajánlunk

 

LIFE LOGO 2012
 
 Chefparade
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére