Március 8.- április 29.  LÁSD A TERMÉSZET ÍZEIT Fotókiállítás, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest, III. Korona tér 1.

Április 12. 13-16 óra: Ételfotó okostelefonnal, akár egy profi - Gasztro Akadémia, Noszlop

Április 18. 10 óra Ehető virágoskert a városban - előadás, Magnetház

Április 19. 17.00 A kert csupa pitypang - kertünk ehető vadvirágai - előadás kóstolóval Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest, III. Korona tér 1.

Április 22. 12.00 Közös örömfőzés a kert vad kincseiből a Föld Napja alkalmából, Budapest XVII. Csekovszky Árpád Művelődési Ház

Május 9. 18.00 Virágkonyha előadás, Bp. XVI. kerületi Kertbarát Klub szervezésében, Sashalmi Katolikus Közösségi Ház

Május 10. 17.00 Az akác és a bodza - előadás virágkóstolóval, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest, III. Korona tér 1.

ÚJDONSÁG!

Kandírozott virágaink kis romantikus csomagolásban: ajánljuk esküvőre köszönetajándéknak, virágos rendezvényekhez, vagy kedves ajándékként. A virágok saját, vegyszermentes termesztésből származnak, finom és különleges kézműves termék!

ÉTELFOTÓS TANFOLYAM, ahol életre kel az étel

Amit kínálunk: Egy kellemes és hasznos négy órás programot, ahol olyan műhelytitkokat lehet ellesni első kézből, amelyek alkalmazásával szebb és ízletesebb fotókat tudnak majd készíteni, akár egy blogra, egy étlaphoz, vagy éppen csak úgy. „Ételszépítés” – ami a hétköznapokon is szükséges az igényes látványhoz. Az négyórás program keretében mindenki a saját fotós eszközével (fényképezőgép, okostelefon) dolgozik.

 

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum szeretettel meghívja Önt

LÁSD A TERMÉSZET ÍZEIT

című gasztrofotó kiállítás megnyitójára

  1. március 8-án 17 órára

cím: Budapest, 1037 Korona tér 1.

Alkotók: Halmos Monika food stylist és Vass András fotográfus

Köszöntőt mond: Kiss Imre, múzeumigazgató

A kiállítást megnyitja: Biza Klára, a Kertbarát Magazin főszerkesztője

Közreműködnek: Borbás Ágnes énekművész, Solymári Tímea gitárművésznő

Legyen ehető virágoskerted! Ehető virágok magjai, limitált mennyiségben, a szezon előtt nagy kedvezménnyel! Nézzen körül a webáruházban, gondoskodjon mielőbb a jövő év virágterméséről!

Miért kell minél több virág?

Ajándékba is, akár extra ajándékcsomagban!

Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

Nem Kínát mutatom be, nem a kínai konyháról olvashatnak, ez egy szubjektív úti beszámoló egyetlen városról, az ott élőkről, az ottani konyháról szerzett saját tapasztalataimról és meglepő kínai-magyar kapcsolatokról. Célom nem csupán annyi, hogy megmutassam Hsziament, elmeséljem, hogyan boldogul egy magyar fiú a kínaiak közt, de szeretnék segíteni a távoli kultúra, a másképpen gondolkodás megértésében.

Dőljenek hátra, és utazzanak el most velem, virtuálisan Kínába!

„… ekkor arra gondoltam, hogy neked, aki most húsz egynéhány mérföldnyire tőlem a hintódban ülsz, elől a fullajtároddal és az előlovasoddal, hátul az inasoddal, nincs részed gyönyörűbb látványban, mint amilyen az én szemem elé tárul, s ha van, bizonyos, hogy nem élvezed oly elmerüléssel és elragadtatással, mint én…”

Alphonse Karr német író, francia névvel, aki közvetlen hangú, csevegés-szerű levelekkel mutatja be Utazás a kertem körül című művében a kertjének apró, pici csodáit.

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német

Akiket ajánlunk

 

Lifetv logo
 
 Mindenmentes
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére