Kecses, kellemesen illatozó dísz, amelyet asztaldíszként vagy akár alternatív karácsonyfaként is a szobába állíthatunk. És a fenyő meg a fűszerek illata olyan elragadó, olyan jó…
Hozzávalók:
4-5 fenyőág
egy vastag falú talpas pohár
zöld drót
meleg ragasztó
8-10 db dió
8-10 db fahéjrudacska
8-10 db csillagánizs
8-10 db szerecsendió
1 m arany szalag
15-30 db szárított pirospaprika
8-10 db földimogyoró
8-10 db apró dísz
A fenyőt kb. 40 cm-es darabokra vágjuk, a vastag szárakat eltávolítjuk, hogy egy könnyed csokrot köthessünk belőle. Előbb a hosszabb darabokat fogjuk össze szép hosszúkás csokorrá, majd a rövidebb ágakat rakosgatjuk köré körkörösen. Az elkészült csokrot jó erősen összedrótozzuk, majd utolsó mozzanatként még egy kisebb ágat rögzítünk hozzá ellentétes irányból. A poharat dióval megtöltjük, és a csokrot megfordítva a pohárra ültetjük. Eligazgatjuk az alsóágakat, a közepétől kezdve pedig zöld dróttal sűrűn körbetekerjük, kialakítva ezzel a fácska kecses formáját. Erre a felső részre ragasztópisztollyal rögzítjük az arany szalag két végét, amellyel a grincsfa vonalának adunk hangsúlyt. Szintén a ragasztópisztoly lesz a segítő abban, hogy a fűszereket és az apró díszeket a fácska testén csinosan elhelyezzük.