A Rózsakunyhó Alkotóműhely programajánlója

Kalandozás az ehető virágok és vadnövények világában

Interaktív előadások, akár vetített képekkel

Virágkonyha – a kert ehető virágainak bemutatása, virág- és ételfotókkal illusztrálva, receptekkel, történetekkel, kis virágirodalmi kitekintéssel. Akár virágkóstolóval egybekötve.

A 104 éves befőtt titka – Rendhagyó családtörténeti és gasztronómiai kalandozás egy 1918-ban készült befőtt, és két, másfélszáz éves, kézzel írt receptes gyűjtemény alapján, a kalandos sorsú Gregersen családtól. „Az étel emlékezik.” Norvégiából Európán át, asztali örömökben elmesélve. Vetített képes előadás kóstolóval.

Fűben-fában finomság – vadnövények gasztronómiája. Csalán, bodza, akác, pitypang – mi mindenre jó? Mit főzhetünk százszorszép levélből, katáng gyökérből, lóherevirágból? A túlélés lehetősége vagy az ínyencek bolondériája? Akár kóstolóval és könyvdedikálással egybekötve.

A szomszéd mindig zöldebb?a környezetbarát, fenntartható kert és konyha kérdéseinek boncolgatása, melynek apropója egy több mint 100 ezer olvasót elért cikkünk: Ne tedd az avokádót tüllszatyorba! Szóba kerül a füvesítés, a mulcsozás, a komposztálás, a méhbarát kert, a sörkollektoros aszaló, a komposztvécé, az ehető vadnövények és sok-sok más „zöld”-ség. Szemnyitogató elmélkedés arról, hogy mennyire lehetünk, legyünk zöldek.

Kötelesség a fa iránt – csalánakció, meztelen beszéd, ablakjog, az öt bőr, humuszvécé. Bepillantás az egyik legismertebb osztrák művész, a globális gondolkodás szorgalmazója, Hundertwasser művészetébe, az építészet orvoslásába, a természet rendjébe. Egyik ikonikus előadásán csalánlevest kínált – mi sem természetesebb, hogy az előadást ezzel koronázhatjuk meg.

Császár-morzsa – ízek, akár egy mesében: szubjektív gasztronómiai utazás a Sisi-úton, Erzsébet asztalánál, az ibolyától indulva. Rejtelmes reggelik, egészséges ebédek, vidám vacsorák, a monarchia gazdag ízvilágának felidézése irodalmi emlékek alapján. Gyönyörű étel- és tájfotókkal, szemelvényekkel és receptekkel gazdagon.(Jó szívvel ajánlom még: Káli-Rozmis Barbara Erzsébet királyné kutatójának izgalmas, tematikus előadásait Sisi mindennapjairól.)

Virágzabálók estéje – Darvasi László hasonló című regénye ihlette kalandozás az ehető virágok birodalmában. Virágos szemelvények a könyvből, ehető virágok képben, szóban és a valóságban. Virágos palacsintasütéssel egybekötve kipróbáltan remek program!

Virágkóstoló

– az évszakhoz, a rendezvényhez illeszkedő virágokkal: friss virágok, virágkészítmények, édesen-sósan, akár glutén- és laktózmentesen. Kiegészítője lehet kellemes zongoramuzsika.

Csináld magad gasztroműhely – közös ételkészítés vagy örömfőzés családi napra, rendezvényre, ahol közösen készítünk szendvicset, desszertet, palacsintát, virágmandala-tortát, miközben megismerkedünk ehető virágokkal, vadnövényekkel, kóstolunk, tanulunk, beszélgetünk. Hogy mit, hogyan, miből, a mindig a helyszín, az esemény és az évszak diktálja.

Kertlátogatás virágkóstolóval

Helyszíne: Velence, A titkos kert

Van egy csodaszép kert Velencén, amely időről-időre megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. 2017. májusa óta virágkóstoló programokkal is bővült A titkos kert kínálata! Több televíziós műsor, többek közt a Gasztroangyal is bemutatta ezt az izgalmas világot. Ön is részt venne egy kóstolós kertlátogatáson? Hangulatos programot keres cégének, vagy egy privát események? A kert- és virágkedvelő, a legjobb helyen jár!

A gyógynövények titkos élete – kertlátogatás a gyógynövényekre fókuszálva. Helyük a díszkertben, termesztési tanácsok. Hogyan gyűjtsük, tároljuk? Hogyan őrizhetjük meg legjobban varázserejüket? Gyógynövények a konyhában – kóstoló csupa gyógynövényes finomságból, ahogyan még nem próbálták!

A titkos kert maximum 25 fő befogadására alkalmas, kóstolót maximum 18 fő számára tudunk kellemes körülmények közt biztosítani. Virágkóstolók a kert aktuális virágaiból, növényeiből, szakértő vezetéssel: Uliczki Dóra kerttulajdonos, kertépítő-lakberendező, Halmos Monika természetgyógyász-fitoterapeuta, food stylist.

A fenti programokhoz felhasznált alapanyagok, növények saját, vegyszermentes termesztésünkből származnak, a feldolgozott termékek is mind saját kézműves termékek.

Lásd a természet ízeit – fotókiállítás Halmos Monika food stylist és Vass András fotográfus közös alkotásai. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum utazó kiállítása. 60 db 65×50 cm-es fotó, habkartonra nyomtatva. Ennivaló természet, vadnövény-gasztronómia szépséges képekben elbeszélve, egy kis kedvcsináló ahhoz, hogy másként nézzünk a kertünkre: a fotókon ehető virágok, vadnövényekből készült finomságok. A múzeumban látható volt: 2018. március 8- április 29., majd Tihanyban, a Levendulaház Látogatóközpontban kapott helyet, majd Gödön, Fehérvárcsurgón, Gödöllőn, Sóskúton került kiállításra. https://mkvm.hu/lasd-a-termeszet-izeit/

Kölcsönzéssel kapcsolatban illetékes: Rábai Katalin  rabai.katalin.mkvm@gmail.com

 

Bízunk benne, hogy a felsoroltak közt találnak kedvükre való programot! A rendezvények hangulatáról sok-sok képet láthatnak a Rózsakunyhó Alkotóműhely facebook-oldalán. Konkrét érdeklődés esetén, a részletek ismeretében tudok pontos árajánlatot adni. A programok kombinálhatók, minden esetben az eseményhez hangoljuk őket, a felhasznált képek mind saját fotóstúdiónk képei.

Egy különleges előadás kínai tolmácsolással itt.

További kérdéseiket, kéréseiket, megrendeléseiket várom szeretettel!

Halmos Monika

moni.halmos@gmail.com   +36309647144

www.rozsakunyho.hu