A top 7 recept tavaszi ehető virágokkal

You are currently viewing A top 7 recept tavaszi ehető virágokkal
  • Post category:Cikkek

Kandírozott ibolya

Tudtad, hogy Sisi, vagyis Erzsébet királyné kedvenc csemegéje volt egykor? Kis ügyességgel és türelemmel te is elkészítheted ezt az arisztokratikus finomságot.

Fűszervaj tavaszi vadvirágokkal

A finom pasztellszínű vadvirágok csuda ízeket rejtenek. Ismerkedj meg velük, de ne feledd, a biztos növényismeret elengedhetetlen hozzá!

Pitypangbimbó savanyún

A zsenge, halványzöld pitypanglevelek kitűnőek salátába. A virágokból szörp készül, a bimbókat pedig savanyún kóstolhatjuk pecsenyék mellé. Akár fermentálva, akár egy jó ecetes-fűszeres felöntőlével mesés, üdítő!

Sajttekercs illatos ibolyával

Mert az ibolya nem csak édes ízekkel passzol össze! Egy sajttekercs, ibolyával gazdagított tojáskrémmel, kitűnő vendégváró, de a húsvéti menübe is belekomponálhatod. Egyszerű, látványos és nagyon-nagyon finom!

Füves-vadvirágos kekszek

Egy remek tészta, amellyel mindenkit elbűvölhetsz, mert sokféle fűvel-virággal-zöldséggel variálhatod! Egyetlen recept, ezerféle csudafinom keksz. Ne feledd, csak biztosan ehető, friss virágokkal tedd őket ellenállhatatlanná!

Zöldcsütörtöki leves ibolyával

Zöld, ízletes és elképesztően tavaszi! Benne a rét minden íze, zamatát pedig az ibolya teljesíti ki. A böjti időszakban akár sokszor is kerülhet az asztalra, és mindig más íze lesz. Receptjét a Vadon nőtt étterem című könyvben is megtalálod!

Vadvirágos palacsinta

Nem varázslat, csak tisztán egyszerű! A palacsintatésztára rakosgass színes, friss virágokat, úgy süsd készre. Ha megtöltöd valami finom tavaszi töltelékkel, és felcsavarod, a virágok kívülre kerülnek. Ugye, milyen gyönyörű?

És ez csak a kezdet, olvass tovább: www.rozsakunyho.hu