Céklaságok

You are currently viewing Céklaságok
  • Post category:Receptek

Tél vége felé vidámító vitamin a jó cékla. Mióta kényszerűségből felhagytam a tej fogyasztásával, olykor megkívántam a tejeskávét. De jó ideje már nem álmodom róla. Inkább élvezem a házi készítésű növényi italokkal kevert turmixokat: csalánnal, gyümölccsel, zöldséggel. Hidegen, melegen. Mára egy pompás céklás ital készül – némileg magasabb céklatartalommal!

Céklatte

Hozzávalók: 1 dl rostos céklalé, 4 dl „növényi tej”, nálunk házi zabital, reszelt gyömbér és szerecsendió, esetleg egy kiskanál méz

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és habosra keverjük. Reggel forrón, délután hidegen is jó. Aki nem szereti a rostokat, szűrje át, a visszamaradt sűrű rostos anyagot pedig használjuk fel süteményhez!

Rózsaszín kókuszgolyó

Hozzávalók: 10 dkg finomra reszelt cékla, 8 dkg pépesített mazsola, 1 evőkanál zabpehelydara, 10 dkg kókuszreszelék, csipetnyi finomra vágott rozmaring

A céklát szűrőn lecsöpögtetjük, hogy a ne legyen túl nedves. Hozzáadjuk a mazsolapépet, a zabpehelydarát és annyi kókuszreszelékkel dolgozzuk össze, hogy jól formálható masszává váljon. Csipetnyi finomra vágott rozmaring különleges zamatot ad hozzá! Egy órán át pihentetjük, majd vizes kézzel apró golyókká formájuk és kókuszreszelékben meghempergetjük.