Az esős és hideg tavasz pompás desszertje, melyet a japánok Sakura-ünnepre készített Raindrop-dessert-je ihletett.
Hozzávalók:
2,5 dl rózsa- vagy lándzsás útifű szörp
2 csomag tortazselé por
1 evőkanál citromlé
a krokanthoz: 10 dkg darált mogyoró
8 dkg barna cukor
20 g vaj
A szörpöt hideg vízzel 4 dl-re hígítjuk, hozzáadjuk a citromlevet. A tortazselé-port hozzákeverjük, felforraljuk és az előírás szerinti ideig főzzük. A tűzről levéve rövid ideig pihentetjük, majd óvatosan a formákba töltjük. A gömbformákba előzőleg, egy-egy pici ehető virágot is tehetünk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Ezalatt elkészítjük a krokantot. Ehhez a vajat megolvasztjuk. Beleszórjuk a barnacukrot, a levendulát, a darált mogyorót és az egészet szép halványbarnára pirítjuk. Sütőpapírra vagy zsírpapírra borítjuk, vékonyan elsimítjuk. Ha kihűlt, késes aprítógépben vagy két papír közt nyújtófával felaprítjuk.
A krokantot a tányérra szórjuk, erre helyezzük a formából kiborított gömböt.
Gyümölcsöntettel is megöntözhetjük.
A hozzávaló szörp itt rendelhető:
https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/etelek-etel-alapanyagok
Hasonló jó receptek itt: https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/vadon-n%C5%91tt-%C3%A9tterem-detail