Esőcsepp desszert

You are currently viewing Esőcsepp desszert
  • Post category:Receptek

Az esős és hideg tavasz pompás desszertje, melyet a japánok Sakura-ünnepre készített Raindrop-dessert-je ihletett.

Hozzávalók:

2,5 dl rózsa- vagy lándzsás útifű szörp

2 csomag tortazselé por

1 evőkanál citromlé

a krokanthoz: 10 dkg darált mogyoró

8 dkg barna cukor

20 g vaj

A szörpöt hideg vízzel 4 dl-re hígítjuk, hozzáadjuk a citromlevet. A tortazselé-port hozzákeverjük, felforraljuk és az előírás szerinti ideig főzzük. A tűzről levéve rövid ideig pihentetjük, majd óvatosan a formákba töltjük. A gömbformákba előzőleg, egy-egy pici ehető virágot is tehetünk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Ezalatt elkészítjük a krokantot. Ehhez a vajat megolvasztjuk. Beleszórjuk a barnacukrot, a levendulát, a darált mogyorót és az egészet szép halványbarnára pirítjuk. Sütőpapírra vagy zsírpapírra borítjuk, vékonyan elsimítjuk. Ha kihűlt, késes aprítógépben vagy két papír közt nyújtófával felaprítjuk.

A krokantot a tányérra szórjuk, erre helyezzük a formából kiborított gömböt.

Gyümölcsöntettel is megöntözhetjük.

A hozzávaló szörp itt rendelhető:

https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/etelek-etel-alapanyagok

Hasonló jó receptek itt: https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/vadon-n%C5%91tt-%C3%A9tterem-detail