Levendulás – bársonyos

You are currently viewing Levendulás – bársonyos
  • Post category:Receptek

Melengetően finom ital egy bekuckózós estére

Hozzávalók 2 személyre:

4 dl félédes fehérbor: olaszrizling, irsai olivér

fél citrom

8 dkg cukor

8-10 szál levendula vagy egy csapott evőkanál szárított

2 tojássárgája

1 dkg búzakeményítő

A bort a cukor felével, néhány csepp citromlével, a levendulával felforraljuk, kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojássárgákat a maradék cukorral meg a búzakeményítővel elkeverjük, majd rászűrjük a forró bort, miközben habverővel folyamatosan keverjük. Néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, közben tovább habosítjuk, majd azon forró tűzálló poharakba vagy csészékbe töltjük. Ha nem találjuk elég édesnek, kevés mézet csorgassunk bele. Levendulás keksszel a legromantikusabb, lágyan bársonyos ital hideg délutánokra.