Lila tojáskrém

You are currently viewing Lila tojáskrém
  • Post category:Receptek

A húsvéti asztalra nem csak a hímes tojások hozhatnak tavaszi vidámságot. Válogassuk úgy össze a menüsort, hogy színben is minél gazdagabb legyen: a kalács, a retek, a zöld saláták mellé a rózsaszín, a lila árnyalatok ínycsiklandó, ünnepi hangulatot varázsolnak. A halványlila árnyalatú tojáskrém persze nem csak ünnepre való, különleges ízét hétköznapi reggelihez vagy szendvicsbe is ajánlom! Ízesíthetjük a most zöldellő zamatos turbolyával, vagy friss kerti kakukkfűvel.

Hozzávalók:

4 tojás, 300 g ecetes céklasaláta, 100 g krémsajt, 50 g vaj, só, 1 kiskanál mustár, 1 csokor zamatos turbolya levél, vagy friss kakukkfű

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, Egy jól záródó edénybe rakjuk a céklasaláta felét, ráhelyezzük a tojásokat, majd a többi céklasalátával befedjük, a levet ráöntjük úgy, hogy a tojásokat teljesen ellepje. Legalább egy napra hűtőbe tesszük, hogy a cékla finom íze és gyönyörű színe megérlelje, átjárja a tojásokat. Másnap a tojásokat kiemeljük a céklából, lecsöpögtetjük, majd nagylyukú reszelőn reszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a krémsajtot, pici mustárral, sóval, finomra vágott turbolyával vagy kakukkfűvel fűszerezzük. Nem csak látványnak megnyerő, de különlegesen finom!

Forrás: www.rozsakunyho.hu

Bővebben könyveinkben: https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek