Mámoros menyecske – avagy borban fürdő fánk

You are currently viewing Mámoros menyecske – avagy borban fürdő fánk
  • Post category:Receptek

Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg méz, 1 kiskanál sütőpor, 14 dkg liszt, csipetnyi só, 1 kiskanál reszelt citromhéj, a forralt borhoz:, 6 dl vörösbor, 2-3 darabka fahéj, 2-3 szem szegfűbors, 4-5 szem szegfűszeg, 5 dkg cukor, 2 szelet citrom, esetleg néhány szák kakukkfű vagy egy chili, a sütéshez: olaj

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, csipetnyit megsózzuk, a reszelt citromhéjat beleszórjuk, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kiskanállal a felforrósított olajba szaggatjuk és a kis fánkocskákat körös-körül aranysárgára sütjük.

Közben a vörösbort a fűszerekkel és ízlés szerinti cukorral felforraljuk. Leszűrjük, tányérokba merjük és a megsült, szalvétán lecsöpögtetett fánkokat „belepottyantva” azon forrón kínáljuk.

Még több receptért nézz körül a Rózsakunyhó oldalán!