Moha-torta

You are currently viewing Moha-torta
  • Post category:Receptek

Mintha mohás lenne. Benne a csalán a nyári kertet, a citrom a mediterrán örömöket idézi. Frigyre lép a sós-földes ízű tészta az édessel és a savanyúval, , harmonikusan, tisztán. Mint a természet.

Hozzávalók:

20 dkg csalánpüré, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, só, 3 tojás, 15-20 dkg liszt, fél csomag sütőpor

A krémhez: 10 dkg fehércsokoládé, 12 dkg vaj, 25 dkg mascarpone, 1 citrom, 10-12 dkg cukor

A csalánpürét (forrázott, majd pürésített zsenge csalánlevél) a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, és sütőpapírral borított tepsire simítjuk, ujjnyi vastagon. Ügyeljünk arra, hogy a massza eléggé sós legyen! Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A kész tésztát konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla és hűlni hagyjuk.

A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Simára keverjük benne a vajat, belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a sárga héját, és a cukor felével jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és még annyi cukrot, hogy kellemesen édes legyen. Behűtjük.

A tésztából négy db, kb. 15 cm átmérőjű korongot vágunk ki, a leeső részeket mixerben nem túl finomra aprítjuk. A tésztalapokat egyenként megkenjük a fehér krémmel, egymásra rakosgatjuk, végül az oldalát is bekenjük és a zöld morzsával az egész süteményt beszórjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy mohás fadarab.

Hasonló receptek jó: https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/vadon-n%C5%91tt-%C3%A9tterem-detail