Hozzávalók: 1 kis fej saláta, 6 db főtt tojás, 1 tubus Piros-arany krém, 1 kisebb kígyóuborka, 2-3 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej zsenge karalábé, 20 dkg gépsonka. 1,5 dl kefir, 1 evőkanál mustár, só őrölt bors
A megmosott tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és lassan gyöngyözve 15 percig főzzük, Lehűtjük, majd megtisztítjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az óramutatóhoz szükséges darabokat kivágjuk, a többit a sonkával együtt vékony csíkokra metéljük. A kefirt a mustárral simára keverjük, sóval, őrölt borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a zöldségekkel összeforgatjuk.
Egy nagy, kerek tálat salátalevelekkel kibélelünk salátalevelekkel. Elterítjük benne a kefires salátát, a félbevágott főtt tojásokat körben elrendezzük. Középre tesszük az „óramutatókat”, azután a Piros arany krém tubusának segítségével a számokat rárajzoljuk a tojásokra.
Forrás: www.rozsakunyho.hu