Piros zanótos grincsfa

  • Post category:Cikkek

Szeretnél ilyet? Ha nincs kedved bíbelődni vele, a kívánt méretben elkészítjük! Amúgy pedig így csináld:

Hozzávalók:

Virágcserép

vizes tűzőhab

2 csokor seprűzanót

3-4 fenyőág

piros bogyós ágak

rézdrót

piros szalag

szivartobozok

apró piros díszek

A tűzőhabot vízbe áztatjuk. A virágcserepet, ha régi, használt, megtisztítjuk, piros szalaggal dekoráljuk – ezzel az esetleges használati nyomokat is el tudjuk takarni. A megfelelő méretűre vágott tűzőhabot a cserépbe szorítjuk. A seprőzanóttal gazdagon teletűzzük a cserepet: akkor lesz szép arányos, ha a zanót hossza legalább négyszerese a cserép magasságának. Az utolsó sorként arasznyi darabokra vágott fenyőgallyakkal fejezzük be a tűzdelést. Rézdróttal gondosan körbetekerjük a zöldeket: ezzel adjuk meg a formáját a fácskának, tehát kedvünk szerint játszhatunk vele: hol legyen kövérebb, hol karcsúbb. A vége felé, ahogyan vékonyodik a csúcs, a drótozás közben hajlító és csavaró mozdulatokkal érhetjük el a kívánt, mókásan tekergő csúcsot. Ha a zöld test elkészült, piros szalaggal előbb lazán, a vége felé pedig egyre sűrűbben és szorosabban áttekerjük. A fa tövéhez néhány kisebb fenyőágat, piros bogyós gallyat tűzünk, amelyek megbontják, kissé fellazítják a szorosra zárt formát. Ezután helyezzük el az apró piros díszeket, tobozokat egy-egy darabka dróttal rögzítve a zanóthoz vagy a fenyőághoz.