Tékozló töltött tökvirág
Hozzávalók: 12 db tökvirág, 15 dkg ricotta, 15 dkg darált dió, 8 dkg cukor, 1 citrom, fél csomag vaníliás cukor, 25 dkg étcsokoládé
A ricottát a darált dióval meg a cukorral összekeverjük, kevés reszelt citromhéjjal, pár csöpp citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük. A tökvirágokat finoman kinyitjuk, egy-egy kiskanálnyi tölteléket helyezünk a közepébe és a szirmokat szépen rásimogatjuk. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd a megtöltött virágokat megmártjuk benne. Ha kihűlt, máris kínálhatjuk ezt a tékozló finomságot.
A tökfélék virágait többféleképpen is elkészíthetjük. Receptötletek a VIRÁGKONYHA című könyvünkben!
https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/gourmet-fesztiv%C3%A1l-akci%C3%B3-detail