Tökpite

You are currently viewing Tökpite
  • Post category:Receptek

Hozzávalók: 30 dkg sült tök, 20 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 dkg méz,5 evőkanál olaj,  csipetnyi só, őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, 5 dkg mazsola, – vagy sült birsalmakockák, aszalt gyümölcsök, vadvirágos fűszerkeverék – 2 tojás, a forma kikenéséhez: 5 dkg vaj, a tetejére: 25-5 dkg mazsola és durvára vágott dió

A sült tököt villával összetörjük. Hozzáadjuk a mézet, a darált diót, az olajat, az egész tojásokat, a fűszereket és alaposan összedolgozzuk. Beleszórjuk a mazsolát és a masszát egy 27 cm átmérőjű, kivajazott formába töltjük. A tetejét elsimítjuk, dióval, mazsolával megszórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, cikkekre vágva kínáljuk.

Ha tetszett, még több szuper egészséges receptet találsz a „Vadnövények és gyógyító zöldségek” című receptgyűjteményben: https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/vadn%C3%B6v%C3%A9nyek-%C3%A9s-gy%C3%B3gy%C3%ADt%C3%B3-z%C3%B6lds%C3%A9gek-1-detail