Vadvirágos palacsinta

You are currently viewing Vadvirágos palacsinta
  • Post category:Receptek

Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só, 1 kiskanál cukor, kb. 2,5 dl tej, szódavíz, a sütéshez olaj, vadvirágok

A tojás csipetnyi sóval meg a cukorral felverjük, majd a lisztet és a tejet apránként hozzáadva simára elkeverjük. Kevés szódavízzel hígítjuk, majd egy kisebb, kiolajozott serpenyőben nem túl vékonypalacsintákat sütünk belőle. Sütés közben, amikor a tészta a serpenyőben elterül, a szárukról lecsipkedett virágokat, szirmokat szórunk bele, melyek a megfordítás után szépen belesülnek a tésztába.

Vadvirágos „mentes” palacsinta

Hozzávalók: 1 kiskanál útifűmaghéj, 30 dkg gluténmentes lisztkeverék, csipetnyi só, 1 evőkanál datolyapép, kb. 5 dl kókuszital, a sütéshez olaj, friss vadvirágok

Az útifűmaghéjat egy dl vízbe áztatjuk legalább 6 órára. Ha jól meghízott, a többi hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és néhány órán át (de legjobb egy éjszakán át) pihenni hagyjuk. Átkeverjük, ha túl sűrű lenne, pici szódavízzel lazítjuk. A serpenyőt megolajozzuk, felforrósítjuk, majd egy merőkanálnyi masszát csorgatunk bele. Virágszirmokat szórunk rá, és addig sütjük, míg a széle kezd szép aranyszínűvé válni. Egy mozdulattal megfordítjuk és a másik felén is megsütjük. Tálra csúsztatjuk, viráglekvárral megkenve és felcsavarva vagy félbe hajtva kínáljuk.