Vidám vadvirágos keksz

You are currently viewing Vidám vadvirágos keksz
  • Post category:Receptek

Bájos és nagyon finom!A szárított virág ízlésünk és lehetőségeink szerint lehet bodzavirág, rózsaszirom, levendula – vagy választhatunk kedvenc virágteánkból is, az is tökéletes sütemény ízesítésére! A friss virágokat, zöld leveleket áprilisban ár a kert adja. A tészta előre elkészíthető, a kisütött kekszek fémdobozban néhány hétig elállnak, tehát előre elkészíthető, de vendégvárónak is tökéletes!

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 2 evőkanál szárított vadvirág, 23 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, csipetnyi só, 15 dkg vaj, 1 tojás, a tetejére 1 tojásfehérje, ibolya és tavaszi zsenge zöld levelek

A cukrot a szárított virágokkal kávédarálóban finomra őröljük. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval meg virágos cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük. Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kedvünk szerinti formákat szúrunk ki belőle. A kis tésztadarabokat egyenként villával felvert tojásfehérjével megkenjük, és ibolyákat, zöld levélkéket rakosgatunk rájuk. Csinosan eligazítjuk és sütés előtt újból vékonyan bevonjuk tojásfehérjével. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra sütjük. 

Forrás: Halmos Monika: Vadon nőtt étterem

https://webshop.halmosmonika.hu/index.php/koenyvek/vadon-n%C5%91tt-%C3%A9tterem-detail

Még több recept: https://rozsakunyho.hu/index.php/hu/