Visszatekintő 2022.

You are currently viewing Visszatekintő 2022.
  • Post category:Cikkek

2022 januárjában még gondolni sem mertem arra, vajon lesz-e az év végén egy „best of”. Aztán ez a kerek esztendő annyi akadályt gördített elénk, hogy egy évtizedre is elegendő lett volna. Minden válság ajándék az alkotó embernek, mondta egykor Einstein. Valahol igaz is, de jó néhány ajándékról szíves örömest lemondtam volna.

De hagyjuk is a bajokat, nézzük, mi mindenben bővelkedett 2022!

Készítettem róla egy kis videót is.

Már januárban beszélgettünk egy jót Vágó Pirossal a Retro rádió konyhájában, és az év során számtalanszor került sor erre, sőt, egy ízben meg is látogatott, itt az almafák alatt vettük fel a műsort. Hasonlóan remek kis beszélgetések voltak az év során a Katolikus Rádióban, a Kossuth Rádió több műsorában, a Duna Televízióban és számos egyéb tévécsatornán – szégyellem, de nem is tudnám mindet felsorolni. A Sokszínűvidék forgatását viszont nem fogom elfelejteni, az a délelőtt nekem is élményszámba ment!

Januárban kaptam meg az előző ősszel megszerzett sommelier oklevelemet, és így az év is a bor bűvöletében telt. Nem csak rég vágyott borvidékekre jutottam el, és szép cikkek kerekedtek az élményekből, de bőven jutott a nemes nedűről szóló írások gyűjteményébe is. Tihanyban megtartottam az első bor és virág kóstolót, ami a vártnál sokkal nagyobb sikerrel zárult!

Márciusban Veresegyházon Császár-morzsa címmel tartottam az év első előadását, azután felpörögtek az események. Főzőest Kecskeméten az OHANA főzőiskolában, online előadások a Zöldítőkkel. Húsvét vasárnap a Gödöllői Királyi kastélyban a tizenéve hagyományos Ibolya-nap, most a szabadtéri színpadon a Virágkörüli utazás című interaktív programmal és kandírozott ibolya kóstolóval készültem. Kismarosra és a gyógynövényiskolába a Vadon nőtt étterem című előadást vittem el, Fóton és Aszódon az ehető virágok varázslatos világába utaztunk képekkel és ízekkel. Május első napjaiban Galgagyörkön a kastélyt díszítettük fel esküvőre, a násznéppel közös workshop keretében. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen program tud ennyire inspiráló lenni!

Május közepén indult Velencén, A Titkos kertben a 2022-es kerti évad, és egészen októberig tartott. Nem csak a meghirdetett eseményeken láttuk vendégül a látogatókat, de volt egyéni program és egy színpompás tökös esküvőnk is.

Tavasszal és ősszelt is zöldítettem az ELEVEN tavaszt a Bartókon, egy keszthelyi kertészetben interaktív előadással mutattam be a májusi kert virágait.

Júniusban az acsádi Rózsakert volt a csodás meglepetés, majd a Múzeumok Éjszakáján Szombathelyen a Savaria Múzeumban a Sisi-kóstoló. Találkoztam Székesfehérváron a kertbarátokkal, később ugyanitt nyílt fotókiállításunk és apró gyermekeknek tartottam gyógynövényes órákat. A Gül Baba Kulturális központban mi más került volna főszerepbe, mint a rózsa, a nekem oly kedves Lóvasúton pedig esőben kóstoltunk vadnövényeket, és nagyon élvezte mindenki!

Gyönyörű ajándékcsomagok, természetes dekorációk készültek hűséges megrendelőim részére, rózsaszörpök a Szentendrei Tourinform számára, teazselék az aszófői Nagyi kertje teaházba.

Az év utolsó nagy eseménye egy pompás virágkóstoló volt a Nemzeti Múzeumban, és sikerült szép nyári virágpompát elővarázsolni a kertből, hála a hűséges természetnek, amelyben úgy bízhatok.

Így visszanézve tényleg tartalmas évet tudhatok a hátam mögött. És a felsorolásban nincs benne a tengernyi online tartalom, a sok-sok doboz ehető virág… Kedves 2022, búcsúzom tőled, bizakodva és új tervek garmadájával várom 2023-at!

Egy kis videó az év emlékeiből: 

https://youtu.be/7baDUbbl5vo